dinsdag 12 mei 2009

Zondag 10 mei

Vandaag gaan we naar Magic Kingdom.
Het is moederdag, ik krijg een paar knuffels en de zelfgemaakte cadeau´s krijg ik nog bij thuiskomst. Ben benieuwd; ze doen zo geheimzinnig! En elke kras is voor moeders al een piece of art.
Alle vrouwen krijgen een mooie papieren bloem.
Bij aankomst in MK lijkt het een hele warme en drukke dag te worden. We besluiten, voor het eerst een karretje voor Max te huren. Zijn wat mopperige humeur verandert direct. Dit is cool!

Bij binnenkomst zien we in de verte een parade. Gezellige klanken vullen de lucht. De toon is gelijk gezet..

Bij de bakery eten we een heel ander ontbijtje dan de bruine boterham met kaas.

We beginnen met het vaste rondje van Matthijs, dus: Tomorrowland.

Matthijs gaat samen met Jan in Stitch. De attractie lijkt op Alien Encouter! Het ultieme retro gevoel!
Ook bij Buzz Lightyear is de wachttijd maar 5-10 minuten. Snel doen we deze attractie met zijn viertjes. Moeders struikelt zowat bij het opspringen van de lopende band; ik was dus bijna de main-attractie geweest!



Max durft nog niet in heel veel attracties; maar hij vindt het niet erg om te wachten en gezellig over het park te kletsen.

Er is nu 1 olifantje van deze oude klassieker apart gezet, zodat je een leuke foto kan maken. En helemaal geschikt voor moeders die het fotograferen nog niet helemaal onder de knie hebben.

De paden op, de lanen in....

We lopen heel wat attracties af, maar genieten ook van de aankleding en de mooie plaatsjes/plaatjes.


Het is echt snikkieheet, dus er wordt bij elk fonteintje en waterspeelplaats verkoeling gezocht. Matthijs staat hier te poseren, boven een sproeier..

Max kijkt de hele dag al uit naar de show van Stitch. Hij checkt nog even hoe laat de show is.

Het wachten wordt eindelijk beloond....


.
Bij het uitlopen van nog een keer Buzz ontdekken Jan en Matthijs dat Stitch ergens in een hoekje staat; ze lopen snel naar de ingang waar Max en ik nog trouw staan te wachten. We spurtten er snel naar toe en zie hier het resultaat.




Terwijl we net op het plein voor het kasteel waren, kwam het Celebrate-feest voorbij. We genoten er echt van!






Op weg naar Frontierland weten de kids Donald nog te strikken

We eten wat in Pecos Bill. Niets bijzonders qua menukeuze, maar ik vind het station heerlijk waar je van alles kan pakken, zoals gebakken uien, champignons, sla, salsa, cheesesause etc.

Als afsluiting gaat Matthijs voor het eerst in zijn leven in Splash Mountain. Hij heeft zich zelf deze vakantie op heel wat terreinen overwonnen, maar dit was nog één attractie die op het lijstje stond. Hij vond het eng, maar genoot er toch van.
We waren soaked en gingen op huis aan. We besloten het vuurwerk op de boot te bekijken. Max kreeg nog van een mevrouw een ballon en bij mij zoemde het Happy Mothers Day nog in mijn oren. We hadden een SUPERDAG!
CELEBRATE GOOD TIMES!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten