zaterdag 2 mei 2009

Vrijdag 1 mei


Vandaag blijft Jan bij Max. Hij is toch nog niet zo fit en wil graag rustig bij het zwembad blijven en af en toe naar de kamer kunnen voor een tukkie. Er wordt familie-overleg gepleegd en we besluiten dat ik nu een keer met Matthijs alleen op pad ga. Matthijs hoeft geen moment na te denken; we gaan naar Magic Kingdom. Het wordt meteen een vuurdoop: moeke op haar scootertje! Toevallig krijgen we net een echte coachbus, met een wel erg hoge en smalle lift. Ik kan thuis in ieder geval vertellen dat ik in nog een nieuwe attractie durfde...
Al vrij snel na de aankomst blijkt dat ik beter, met het oog op sommige rides, mijn krukken mee had kunnen nemen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, Matthijs ging nou bijvoorbeeld alleen in de raceauto´s, iets wat hij anders nooit zou doen. Knap hoor!

Hij probeert zelfs aan een amerikaanse jongen in zijn beste engels te vragen of hij niet zo wil bumpen. Volgend jaar krijgt hij engelse les op school,dat lijkt hem cool!

De kids hebben al een paar keer met ons fototoestel foto´s genomen. Dit doen ze met veel plezier en boven verwachting. Dus hebben pa en ma hun allebei een toestel beloofd.
Dit shot heeft Matthijs zelf uitgekozen en gemaakt.

Matthijs vroeg zelf aan de ´burgemeester´of hij met hem op de foto mocht. Na afloop gaf hij mevrouw en meneer keurig een hand en bedankte hen. Ik werd door mevrouw aangesproken dat ze Matthijs een ´polite young man´ vond!
Deze ride is duidelijk zijn cup of tea.

Er loopt een gezellige fanfare rond, die Disney-muziek maakt.

En als tiener kan je ook nog wel in de caroussel.
We zijn naar Monsters en naar Mickey´´s Philharmonic geweest.
Sneeuwitje kwam ook langs, wat is de wereld toch ´klein´




Even wat verkoeling op het water gezocht
Bij toeval zien we na het verlaten van de boot dit trio van vorig jaar weer.
Matthijs vond het toen zo fijn om hierbij te dansen. Matthijs heeft een stoornis in het autistische spectrum. Het kan hem niet veel schelen wat anderen denken, dus hij gaat lekker staan swingen.


Nog even gecruised door de jungle: Nee gekkie, die is niet echt!
`O, kon ik maar even onder je staan´,een nieuwe hit?


Matthijs weet altijd snel alle afkoelplekjes te vinden. deze keer een waterspuwende kameel.

Helaas brengt het vliegende tapijt van Alladin ons niet naar the Big Thunder Mountain Railroad. Hier mogen we 2 ritjes aan een stuk doen,dit ivm het station waar de scooter staat.

En ja wie aan warmte denkt,die denkt natuurlijk aan........juist ja, KERSTINKOPEN doen.

We eten bij het Pinocchio restaurant: Matthijs eet Mac and cheese, met wat frietjes, chocoladepudding en melk als sides. Hij zit er gewoon bij te glunderen. Zelf eet ik friet met chickenbreastnuggets Daar kan de Mac nog wat van leren!
Matthijs kijkt in de map of we nog iets kunnen doen, maar ik vind het meer dan genoeg geweest voor vandaag..
We lopen door Mainstreet en besluiten op de boot of bij de bushalte het vuurwerk te bekijken.


Matthijs is snel in dromenland, waar Max inmiddels al heel wat avonturen heeft beleefd na een lekkere relaxte dag met papa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten