dinsdag 17 februari 2009

14 februari: De grote dag (dachten we)

Vanochtend twee gespannen gezichtjes in de kamer. Ze gaan lekker op vakantie met het vliegtuig naar een nieuwe plaats in het door hun geliefde Florida!

We mochten zoals gebruikelijk pre-boarden. We hadden thuis al afgesproken wie naast de vreemdeling zou zitten. Toen ik nl de stoelen vast ging leggen, zag ik dat we alleen nog maar 4 van de 5 stoelen van de middenrij konden krijgen.
De nodige zaken uit de handbagage gevist, riemen om en gaan met die banaan!(ok, vliegtuig dan een banaan mist wat toch echt noodzakelijke items!)

Na een paar minuten werd omgeroepen dat de stroom even uit en aangezet werd en dat het boarden zolang gestopt ging worden. Op zich nog niet verdacht.
Even later kwam iemand van het grondpersoneel melden dat er een storing was en dat er hard aan gewerkt werd. Ok, kan gebeuren. We hadden een redelijke overstaptijd van 2 uur en 20 minuten en ik mag altijd de rijen skippen.
Na een uurtje werd er gemeld dat er een onderdeel kapot was en dat dit onderdeel niet in Brussel was. Er werd naarstig gezocht in andere landen. Steeds werd de vindplaats veranderd Londen , Frankfurt, Amsterdam. Zeker wisten ze wel dat het in Denver of Beijing was! Eenmaal gearriveerd zou de monteur maar 10 minuten nodig hebben.
Ondertussen zouden we de vlucht naar Tampa niet meer kunnen halen, maar volgens de crew ging er ook nog een om ongeveer 10 uur.
Ondertussen kregen wij wel een natje en een droogje. Gelukkig mochten we in het vliegtuig wel het toilet gebruiken, want zoals een ieder weet een natje kan grote gevolgen hebben. De crew was erg aardig voor de kinderen. Dat ze wings kregen vonden ze echt super.
Matthijs was echt heel verdrietig, hij zag het helemaal niet meer zitten. We probeerden keer op keer uit te leggen dat het wel goed zou komen en dat we echt naar Amerika zouden gaan.
Na ongeveer 3,5 uur werd verteld dat de vlucht gecancelled was en dat we zouden overnachten in het Sheraton hotel. Bij het verlaten van het vlieguig sprak ik met diegene die ons ingecheckt had. Later bleek dit nog verrassende gevolgen te hebben!
Er werd wat te eten geregeld en we kregen 2 kamers toegewezen.
We moesten nog even naar het vliegveld terug voor de nieuwe gegevens voor morgen.
Er werd gemeld dat we om 6 uur moesten inchecken en dat de vlucht om 9.00 uur ging.
Er zou een, volgens hun waarschijnlijk te krappe, aansluiting zijn om 12.35. Dan zouden we in de middag aankomen ipv in het donker. Dat scheelt toch weer!
In overleg werd besloten daarvoor te gaan, ik vlieg immers altijd over de controlerijen heen. Mochten we die aansluiting missen dan konden we nog
altijd met de 17.10 gaan, die stond nog volledig open.
Enfin: nieuwe ronde, nieuwe kansen???!!!!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten